Geef 'Outsider' duwtje bij burgerschapsles
Waarom plukt de ene leerling de vruchten van burgerschapsonderwijs en de ander niet? Verhelderend artikel naar aanleiding van het masteronderzoek van Lisa Hu in Didactief(online)


Iedereen die is gelijk, ja in de Schilderswijk, rapt van Zanen mee
Burgemeester Jan van Zanen heeft op 1 juni het Manifest van de Vreedzame Kinderwijkraad Schilderswijk in ontvangst genomen.  Aan de rap, die de kinderen zelf hadden gemaakt over veiligheid en inclusiviteit in hun Vreedzame wijk, deed de burgervader vrolijk mee. 


Bouwen aan een leefbaar plein
Stella de Bie uit IJsselstein vertelt over haar 3 lessen van de Vreedzame Wijk.


Impressie sportieve Meet-Up
Op 11 mei jl verzamelden buurtsportcoaches, buurtsportmakelaars en andere geïnteresseerden uit het hele land vroeg in de ochtend in Sporthal Zuilen voor een actieve Meet-Up 'Pedagogisch handelen in de sportomgeving'.


Directeur Stichting Vreedzaam wordt wethouder in Utrecht
Onze directeur, Dennis de Vries, wordt door de PvdA Utrecht aan de gemeenteraad voorgesteld als wethouder. Op 9 juni vindt de officiële benoeming door de gemeenteraad plaats. “Ik heb altijd gewerkt vanuit idealisme en dit idealisme heeft me nu tot een volgende uitdaging gebracht”, aldus Dennis.


Utrechtse Kinderraad bijeenkomst
Wist je dat er in Utrecht niet alleen vele actieve kinderwijkraden zijn, maar dat ze ook jaarlijks bijeenkomen in het Stadhuis? Dit jaar is de bijeenkomst op woensdag 18 mei 2022.
Dock organiseert een expositie over de kinderwijkraden in het Stadhuis in Utrecht. De expositie is de hele maand mei te bezoeken!


Landelijk Projectleider De Vreedzame Wijk
We hebben een nieuwe collega bij Stichting Vreedzaam. Merlijn Slothouber stelt zichzelf aan u voor.


Terugblik Meet-Up 14 maart 2022
Een gezamenlijk pedagogisch doel in een wijk is erg belangrijk. Toch kan het soms ver weg voelen en kan het lastig zijn om andere wijkpartners in te laten zien wat het belang van dit doel is. Via een leuke intervisie-vorm zijn we met 35 betrokkenen uit het land in dit vraagstuk gedoken.


Lesbrief over de oorlog in Oekraïne
Deze lesbrief is onderdeel van het Utrechtse initiatief TerInfo, een project dat lesplannen biedt om leraren te helpen onderwerpen als terrorisme en polarisatie in het juiste perspectief te plaatsen.


It takes a village to raise our sons
Na het nieuws over The Voice ging #Educate Your Son viral. Welke kans ligt hier vanuit de Vreedzame gedachtegoed? Vreedzaam Amsterdam organiseert een Meet-up op donderdag 24 maart 2022.


Kijk met ons terug en vooruit
Een overzicht van alle activiteiten en ontwikkelingen uit het landelijke netwerk waarmee de wijken in Nederland een beetje mooier geworden zijn.


Caravan Crew creëert online wereld
Ze nodigen daar ook andere jongeren in uit om samen te dansen, workshops te volgen, onderwerpen te bespreken, exposities te bekijken en nog veel meer.


Filmtip
Voor de kerstvakantie een fijne tip om vanaf de bank te bekijken: Herr Bachmann und seine Klasse is een monumentaal portret van een inspirerende leraar en zijn veelkleurige schoolklas.


Er gebeuren mooie dingen in onze Vreedzame Wijken
Wil je weten hoe het er in een vreedzame wijk aan toe gaat, neem een kijkje in de dagelijkse praktijk van Schuilenburg en Liendert, 2 wijken in Amersfoort.


Hier is mijn kind echt welkom
In speeltuin De Gibraltar in Amsterdam West is er plek voor alle kinderen met of zonder beperking. Een mooie vreedzame bijdrage aan een inclusieve samenleving. Lees meer in dit artikel van Het Parool.


De Vreedzame Wijk: Verwachtingen en resultaten
Uit dit promotieonderzoek van Bob Horjus (UU) blijkt dat het programma succesvol was in het uitbreiden van het Vreedzame School programma naar de wijk.


Het Vragenspel de Vreedzame Wijk
Ontwikkeld volgens de principes van de Vreedzame Wijk en speciaal gemaakt voor ouders en kinderen om samen te spelen!


Lesbrief n.a.v. de avondklokrellen
Deze lesbrief geeft advies aan docenten over hoe zij de avondklokrellen op een veilige en constructieve manier kunnen bespreken met hun leerlingen.


Nepnieuws
Bijna zeven op de tien Nederlanders maken zich zorgen over de invloed van nepnieuws. Om de kennis over nepnieuws op een laagdrempelige manier te vergroten, introduceerde Netwerk Mediawijsheid de website isdatechtzo.nl.


Handreiking bespreken gevoelige onderwerpen
De Vreedzame School voorziet je van een lesbrief en handreikingen bij het omgaan met dramatische situaties zoals de moord op de franse geschiedenisdocent Samuel Paty.


Contact


Annemiek van Vliet
0652031337
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Merlijn Slothouber
0638396654
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Vreedzame Nieuwsberichten

copyright © 2019 -2022 - Stichting Vreedzaam   |   Webproductie POINT OF VIEW